Analýza školní jídelny ve vybraném zařízení - Martinásková, Marie; Mlejnková, Lena; Jarolímková, Liběna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Školní stravování, jakožto jedna z forem účelového stravování, navazuje v České republice na dlouholetou tradici. Při přípravě pokrmů se řídí zdravou výživou a dodržuje přísná pravidla, jako doporučené denní dávky a hygienické předpisy. Školní stravování plní významnou výchovnou funkci. Děti se ve školní jídelně učí správně stolovat a jsou vedeny ke zdravému životnímu stylu. Tato funkce školní jídelny by neměla být podceňována. Návštěva jídelny je ale pro každé dítě dobrou zkušeností do života. Součástí práce bylo dotazníkové šetření, které ukázalo, že školní jídelna ve FZŠ Barrandov II je špičkovým, profesionálním pracovištěm. Výsledky dotazníkového šetření dopadly dle mého názoru pozitivně, jídelně se nedá nic vážnějšího vytknout. Můj průzkum (v rozpracovanější verzi) bude vedení jídelny brzy předán a jsem si jistá, že své služby ještě vylepší.
Vedoucí práce: Lena Mlejnková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: cestovní ruch a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; školní stravování; výživa dětí; bakalářské práce; school catering; children's nutrition; bachelor's theses