Politicko ekonomické chrakteristiky Makedonie a její perspektivy integrace do NATO a EU - Trajkovska, Ljupka (2009)
Hlavním cílem této práce je seznámení čtenáře se základními charakteristikami Makedonie z hlediska jejího území a struktury obyvatelstva, politickým a ekonomickým vývojem Makedonie od devadesátých let do současnosti a její integrací do mezinárodních organizací s důrazem na Evropskou unii a NATO.