Black Economic Empowerment - úspěšná strategie či nikoliv? - Repatá, Kateřina; Němečková, Tereza, 1979-; Adamcová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Jihoafrická republika od pádu apartheidu prošla velmi podstatnými změnami. Byly zrušeny všechny diskriminační zákony a opatření, proběhlo již několikero svobodných voleb. Vláda se snaží zapojit většinové černošské obyvatelstvo do hospodářství. Black Economic Empowerment (BEE) je vládní politikou, která se zabývá snižováním rozdílů mezi bělošským a tzv. historicky znevýhodněným obyvatelstvem. Předkládaná práce poskytuje celkový přehled o této strategie a analyzuje její dosavadní výsledky.
Vedoucí práce: Tereza Němečková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; Jihoafrická republika; diplomové práce; South Africa; master's theses