Integrace cizinců v České republice - Horčicová, Helena (2009)
Diplomová práce "Integrace cizinců v České republice" se zabývá problematikou spojenou se zapojením cizinců do české společnosti. Pozornost je věnována jednotlivým oblastem integrace a to jak cizincům jako celku, tak i žadatelům o azyl a muslimům. Dále se práce zaměřuje na tvorbu integrační politiky a provázanost jejich jednotlivých aktérů politiky. Jako příklad z praxe je uveden projekt Human Step financovaný z fondů EU a jeho zapojení do mezinárodní spolupráce Astra.