Postavení EU ve světové ekonomice (aktuální problémy) - Pražanová, Pavlína; Bič, Josef; Řehořová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Práce má za cíl zhodnotit postavení Evropské unie v současných mezinárodních ekonomických vztazích nejen z pohledu makroekonomických ukazatelů, ale i mezinárodního obchodu a investičních toků. Ke zhodnocení využívá především komparaci s dvěma hlavními ekonomickými centry současnosti (USA a Japonskem). Práce rovněž hledá odpovědi na nejaktuálnější otázky tím, že analyzuje dopady finanční a hospodářské krize na Evropskou unii a ekonomiky jejích členských států.
Vedoucí práce: Josef Bič
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; finanční krize; bakalářské práce; financial crises; bachelor's theses