Specifika a problémy arabských ekonomik se zvláštním zřetelem na ekonomiku Kuvajtu - Beníšek, Stanislav; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Němečková, Tereza, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Tato bakalářská práce je rozdělena na dvě hlavní části. První část se zaměřuje na popis specifik a odlišností typických pro arabské ekonomiky. Tyto odlišnosti od se projevují téměř ve všech oblastech života a mají ve výsledku velký vliv na hospodářství arabských států. Druhá část se zabývá analýzou těchto specifik na příkladu malého arabského státu Kuvajtu a má za cíl zjistit, jestli tyto odlišnosti představují pro země arabského světa problémy nebo překážky jejich úspěšného ekonomického rozvoje. Po úspěšné identifikaci problematických oblastí je v závěru navrženo jejich možné řešení.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Kuvajt; bakalářské práce; Kuwait; bachelor's theses