Obchodní styk s republikou Izrael a jeho specifika - Kůna, Jakub (2009)
Tato práce se týká mezinárodní obchodní operace, konkrétně dovozu zboží z Izraele a jeho specifik. Popisuje také mezikulturní odlišnosti při jednání s izraelským partnerem. Práce je zaměřena na realizaci obchodní operace z pohledu českého podniku, který chce importovat z Izraele. Popisuje náležitosti a podmínky kupní smlouvy. Sleduje i konkrétní realizovanou transakci uskutečněnou mezi firmou JAKU Trade a izraelským exportérem.