Vlastní kapitál v akciové společnosti v účetnictví - Sládková, Kateřina (2009)
Cílem práce je popsat problematiku vlastního kapitálu v akciové společnosti. Práce je zaměřena především na účetní hledisko dané problematiky. Stranou pozornosti však nezůstává ani daňové a právní hledisko. V práci je blíže popsána například funkce vlastního kapitálu, vklady majetku, vykazování vlastního kapitálu, transakce založení, vzniku, zrušení a zániku při přeměnách, vlastní akcie, použití zisku a vlastní kapitál dle mezinárodního účetnictví.