Vlastní kapitál v akciové společnosti v účetnictví - Sládková, Kateřina; Vomáčková, Hana; Randáková, Monika, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Cílem práce je popsat problematiku vlastního kapitálu v akciové společnosti. Práce je zaměřena především na účetní hledisko dané problematiky. Stranou pozornosti však nezůstává ani daňové a právní hledisko. V práci je blíže popsána například funkce vlastního kapitálu, vklady majetku, vykazování vlastního kapitálu, transakce založení, vzniku, zrušení a zániku při přeměnách, vlastní akcie, použití zisku a vlastní kapitál dle mezinárodního účetnictví.
Vedoucí práce: Hana Vomáčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses