Sociální aspekty bydlení v České republice - Průšová, Michaela; Toth, Petr, 1962-; Císař, Jaromír, 1929-2020; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Následující práce se věnuje bytové politice a nájemnímu bydlení v České republice. Nejprve jsou charakterizovány základní pojmy v oblasti bydlení a popsány důsledky regulace na trhu s byty. Druhá kapitola se zaměřuje konkrétně na nájemní bydlení, detailně popisuje jednotlivé typy této formy bydlení. Třetí kapitola představuje historický vývoj a východiska regulace nájemného v ČR. Další část práce se soustředí na vývoj právní úpravy a koncepčních dokumentů v oblasti bytové politiky a na současnou legislativní úpravu problematiky nájemního bydlení. Poslední část je věnována analýze finanční dostupnosti bydlení, poukazuje na vývoj cen regulovaného nájemného a představuje model odhadu dopadů liberalizace nájemného aplikovaný na zákon o jednostranném zvyšování nájemného. Stanoví také možnosti kompenzace těchto dopadů.
Vedoucí práce: Petr Toth
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; nájemné; bytová politika; bydlení; diplomové práce; rent; housing policy; housing; master's theses