Informační systémy veřejné správy - Špinarová, Eva; Toth, Petr, 1962-; Duben, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2008)
V České republice probíhá vývoj informačních systémů veřejné správy, včetně jejích legislativního zakotvení. Řada právních předpisů v současné době umožňuje elektronickou komunikaci mezi orgány veřejné správy a zároveň mezi těmito orgány veřejné správy a jinými subjekty. Právní úprava se týká také problematiky podání v elektronické podobě podepsané zaručeným elektronickým podpisem. Podání v elektronické podobě je zajišťováno prostřednictvím elektronických podatelen. Cílem legislativního zakotvení je zrovnoprávnění elektronických dokumentů ve vztahu k listinné podobě. Cílem práce je popsat a analyzovat stav mechanismů a nástrojů informačního zabezpečení veřejné správy a zhodnotit, jak jsou tyto služby využívány veřejností, jakožto uživatelem těchto služeb. Výsledkem práce by mělo být zodpovězení otázky, zda se jedná o efektivní komunikaci fyzické osoby ve vztahu k veřejné správě. V práci budou detailně popsány jednotlivé kroky, které jsou spojeny s nakládáním s elektronickými dokumenty takovým způsobem, aby jejich využití mělo odpovídající právní dopad. Je třeba poukázat na nutnost zpracování metodik, návodů a postupů řešení pro zmiňované procesy.
Vedoucí práce: Petr Toth
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: regionalistika a veřejná správa [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses