Postavení Francie v Evropské unii - Svobodová, Lenka (2009)
Cílem této bakalářské práce je charakterizovat postavení Francie v Evropské unii z politického a ekonomického hlediska. První kapitola se soustředí na přístup francouzských představitelů i občanů k evropské integraci. Druhá kapitola obsahuje analýzu makroekonomických ukazatelů Francie a srovnání s ostatními zeměmi EU. Třetí kapitola pojednává o současné ekonomické situaci ve Francii a zaměřuje se konkrétněji na trh práce, imigraci a francouzské řešení finanční krize.