Diplomatický protokol Ruska - Lukyanova, Irina (2009)
Diplomatický protokol je jedním z nejdůležitějších složek oblasti mezinárodních vztahů. Podle diplomatického slovníku, který definuje protokol jako všeobecně uznávaný soubor pravidel, tradic a podmínek dodržovaných vládou, ministerstvem zahraničních věcí, diplomatickými zástupci a úředníky v mezinárodní komunikaci.Moje práce analyzuje diplomatický protokol Ruské federace v dnešní době. Mnohé z jeho pravidel je dobré znát nejen diplomatům, ale i pracovníkům jiných úřadů, včetně podnikatelů, kteří usilují o pozivitní výsledek svých kontaktů s cizinci.