Stanovení konkurenční pozice podniku Esonic a.s. ve vztahu k hlavním konkurentům - Strnad, Jan (2009)
Cílem této bakalářské práce je stanovit konkurenční pozici podniku Esonic a.s. ve vztahu k hlavním konkurentům na základě provedení finanční analýzy. Obor podnikání společností je průmyslová automatizace, převážně v potravinářském průmyslu. Vzhledem k nízké konkurenci, ve které budu analyzovat tři nejvýznamnější podniky, by měla mít tato práce vypovídající schopnost o celém oboru. Hlavní konkurenti, se kterými budu porovnávat společnost Esonic a.s., jsou Sidat, spol. s.r.o. a ProjectSoft, spol. s.r.o. Na závěr určím finanční situaci společnosti Esonic a.s. a poskytnu informace o jejím konkurenčním postavení v tomto oboru podnikání.