Stanovení konkurenční pozice podniku Esonic a.s. ve vztahu k hlavním konkurentům - Strnad, Jan; Kolářová, Blanka; Nedvěd, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Cílem této bakalářské práce je stanovit konkurenční pozici podniku Esonic a.s. ve vztahu k hlavním konkurentům na základě provedení finanční analýzy. Obor podnikání společností je průmyslová automatizace, převážně v potravinářském průmyslu. Vzhledem k nízké konkurenci, ve které budu analyzovat tři nejvýznamnější podniky, by měla mít tato práce vypovídající schopnost o celém oboru. Hlavní konkurenti, se kterými budu porovnávat společnost Esonic a.s., jsou Sidat, spol. s.r.o. a ProjectSoft, spol. s.r.o. Na závěr určím finanční situaci společnosti Esonic a.s. a poskytnu informace o jejím konkurenčním postavení v tomto oboru podnikání.
Vedoucí práce: Blanka Kolářová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; finanční analýza; pracovní kapitál; likvidita; zadluženost; bakalářské práce; financial analysis; working capital; liquidity (economics); debt; bachelor's theses