Algoritmus hledání nejkratší cesty využitý v dopravní síti - úpravy vzhledem k aktuálním změnám a omezením sítě - Kohout, Pavel (2009)
Obsah této bakalářské práce tvoří představení a popis vybraných algoritmů hledajících nejkratší cestu v grafu a předvedení jejich využití. V práci se věnuji praktické úloze, kdy s využitím reálných dat předvedu fungování algoritmu vzhledem k dopravní síti a jejím omezením. Kromě toho si kladu za cíl popsat některé oblasti, ve kterých tyto algoritmy naleznou své uplatnění. Zvláštní důraz kladu na dostupná řešení a jejich problémy. Cílem této práce je zvýšit informovanost o algoritmech a napomoci tak jejich dalšímu rozšiřování a zdokonalování.