Algoritmus hledání nejkratší cesty využitý v dopravní síti - úpravy vzhledem k aktuálním změnám a omezením sítě - Kohout, Pavel; Kuncová, Martina, 1974-; Tichý, Vladimír, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Obsah této bakalářské práce tvoří představení a popis vybraných algoritmů hledajících nejkratší cestu v grafu a předvedení jejich využití. V práci se věnuji praktické úloze, kdy s využitím reálných dat předvedu fungování algoritmu vzhledem k dopravní síti a jejím omezením. Kromě toho si kladu za cíl popsat některé oblasti, ve kterých tyto algoritmy naleznou své uplatnění. Zvláštní důraz kladu na dostupná řešení a jejich problémy. Cílem této práce je zvýšit informovanost o algoritmech a napomoci tak jejich dalšímu rozšiřování a zdokonalování.
Vedoucí práce: Martina Kuncová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; inteligentní dopravní systémy; Java (programovací jazyk); bakalářské práce; inteligent transport systems; Java (programming language); bachelor's theses