Proexportní politika ČR - Vacková, Veronika; Taušer, Josef; Černá, Iveta, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Práce charakterizuje proexportní politiku v České republice. Zpočátku je formulován význam exportu v malé otevřené ekonomice, jakou je ČR. V následující části je nastíněn vývoj zahraničně-obchodní politiky ČR a počátky proexportní politiky. Dále je popsána institucionální struktura podpory exportu a jednotlivé nástroje, prostřednictvím kterých je realizována. Závěrečné části práce jsou zaměřeny zejména na současný stav proexportní politiky a zhodnocení plnění cílů, které v této oblasti stanovila vláda. Hodnocení vychází ze skutečných průzkumů a analýz v české podnikatelské sféře a dalších ověřených faktů. Součástí hodnocení jsou návrhy, jak vyřešit problematické aspekty současné proexportní politiky.
Vedoucí práce: Josef Taušer
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; proexportní politika; bakalářské práce; foreign trade promotion; bachelor's theses