Finanční analýza - Sklárny Bohemia - analýza přičin úpadku - Štauda, Miroslav (2009)
Finanční analýza detailněji zkoumá a vyhodnocuje finanční zdraví a stabilitu ve společnosti Sklárny Bohemia a.s.. Práce se skládá z několika na sebe navazujících částí, přičemž jádrem je metodologicko-praktická část, ve které aplikuji řadu velmi známých a užitečných metodik pro komplexní posouzení finančního zdraví - jako příklad lze uvést bonitní a bankrotní modely, bilanční pravidla, metodu Quelle, metodu vědecké Schmalenbachovi společnosti, analýzu čistého pracovního kapitálu a další. V závěrečné fázi jsou shrnuty dosažené výsledky, provedena Swot analýza, uveden seznam literatury a seznam příloh.