Finanční analýza - Sklárny Bohemia - analýza přičin úpadku - Štauda, Miroslav; Synek, Miloslav, 1935-2022; Keprt, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Finanční analýza detailněji zkoumá a vyhodnocuje finanční zdraví a stabilitu ve společnosti Sklárny Bohemia a.s.. Práce se skládá z několika na sebe navazujících částí, přičemž jádrem je metodologicko-praktická část, ve které aplikuji řadu velmi známých a užitečných metodik pro komplexní posouzení finančního zdraví - jako příklad lze uvést bonitní a bankrotní modely, bilanční pravidla, metodu Quelle, metodu vědecké Schmalenbachovi společnosti, analýzu čistého pracovního kapitálu a další. V závěrečné fázi jsou shrnuty dosažené výsledky, provedena Swot analýza, uveden seznam literatury a seznam příloh.
Vedoucí práce: Miloslav Synek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses