Ochrana spotřebitele - pojišťovnictví - Toman, Vojtěch (2009)
Bakalářská práce se zabývá tématem ochrany spotřebitele v pojišťovnictví, zejména životním. Obsahuje krátkou historickou exkurzi v těchto oblastech. Zaměřuje se hlavně na současnost, opírá se o podklady ČNB zmocněné k dohledu nad celým finančním trhem v pojišťovnictví. Zdůraňuje etiku a etický kodex v pojišťovnictví a zároveň podává obraz o skutečné realitě podnikání v pojišťovnictví.