Specifika podnikání ve vybraných arabských zemích - Plchová, Tereza (2009)
Práce se zaměřuje na země Arabského poloostrova a Levanty. Popisuje jejich historii, geografickou a demografickou strukturu, politickou a ekonomickou situaci. Podrobněji se věnuje kulturním specifikům daného regionu. V Libanonské republice a Sultanátu Omán analyzuje některá konkrétní kulturní specifika a to, nakolik jsou ovlivněna islámem.