Obchodní vztahy mezi Českou republikou a Čínou - Sedmíková, Anežka (2009)
Práce popisuje vzájemnou ekonomickou a obchodní spolupráci mezi ČR a Čínou. S ohledem na skutečnost, že Čína je zemí exportní priority, se zaměřuje na formy státní podpory exportu do Číny a aktivity ekonomické diplomacie. Dále jsou zde identifikovány perspektivní obory pro české firmy v Číně a problémy, se kterými se české firmy na čínském trhu setkávají.