Vymezení zdravotnického prostředku pro účely uplatnění daně z přidané hodnoty - Hylská, Ludmila; Svátková, Slavomíra, 1957-; Svátková, Slavomíra; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Výrobek nebo zboží, které získalo status zdravotnického prostředku, podléhá snížené sazbě daně z přidané hodnoty. Právě v této situaci vzniká střet zájmů mezi výrobcem, jehož snahou je získat status zdravotnického prostředku, a státem, který usiluje především o snižování rizika poškození zdraví lidí. Práce je ve své první části zaměřena na definici zdravotnického prostředku a na technické požadavky, které se na něj vztahují, zejména všeobecné požadavky a požadavky na návrh a konstrukci a označování zdravotnických prostředků. Druhá část se zabývá analýzou průběhu klinické zkoušky a klinického hodnocení a popisem povinností subjektů, které se v procesech získávání statusu zdravotnického prostředku vyskytují. Cílem práce je vyhodnocení pravidel týkajících se kontrolních mechanismů při získávání statusu zdravotnického prostředku.
Vedoucí práce: Slavomíra Svátková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; klinické hodnocení; bakalářské práce; clinical evaluation; bachelor's theses