Chudoba v rozvojovom svete - vybrané dopady a možnosti riešenia - Ťažká, Andrea; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Řehořová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Bakalářská práce analyzuje problematiku chudoby v rozvojovém světě. V první části definuje chudobu, představuje způsoby jejího měření a určuje hlavní dopady na obyvatelstvo rozvojového světa. Shrnuje tři nejzávažnější, a to hlad, choroby a negramotnost tamější populace. Druhá část práce přibližuje Rozvojové cíle tisíciletí a jejich současný stav. Následně popisuje některé možné formy řešení chudoby, jež aplikuje rozvinutý svět, a jimiž jsou rozovojová pomoc, odpouštění dluhů rozvojovým zemím a jejich zapojení do mezinárodního obchodu.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; chudoba; rozvojové země; bakalářské práce; poverty; developing countries; bachelor's theses