Čína ekonomický systém, jeho proměny a výsledky - Kriglová, Pavla (2009)
Cílem práce je zhodnitit možnosti udržení systému socialistické tržní ekonomiky v Čínské lidové republice. Autorka rozebírá historii vzniku tohoto ekonomického systému, jeho proměny, současné výsledky, rizika a hrozby do budoucna. Zároveň se snaží na základě informací, které získala, odhadnout perspektivy Čínské lidové republiky do příštích let.