Analýza architektury a implementačních aspektů výukového programu pro zdokonalování sociálních dovedností - Müller, Jindřich (2009)
Tato diplomová práce je studií se záměrem vyvinout výukovou aplikaci s herními prvky. Obsahovým tématem výukové hry je rozvoj sociálních dovedností. Úvod práce obsahuje vymezení požadavků na aplikaci a proces vývoje. Ve své práci pak rozepisuju teoretická východiska pro jednotlivé aspekty tvorby a prodeje aplikace. Z technického hlediska podrobněji rozpracovávám tématiku tzv. chatbot technologií, kdy popisuji principy, na jakých tato technologie pracuje a hodnotím jejich současnou úroveň vyspělosti a možnosti vzhledem k případnému využití v mé aplikaci. Závěr je vyústěním teoretických poznatků a je věnován konkrétnímu navrhovanému řešení aplikace.