Postavení ČSA na trhu leteckých služeb - Šemberová, Jana (2009)
Bakalářská práce popisuje postavení ČSA na současném trhu letecké přepravy. Hodnotí vývoj této společnosti, postup její privatizace a naznačuje možnosti budoucího vývoje. V první kapitole je popsána historie ČSA, základní informace o letecké dopravě v České republice a hlavní mezinárodní instituce v letecké dopravě. Druhá kapitola se soustřeďuje na provozní a ekonomickou situaci ČSA. V poslední kapitole je popsán průběh privatizace.