Ekologická daňová reforma v ČR - Hysková, Ivana; Zeman, Karel; Vojáček, Ondřej, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tato práce se zabývá ekologickými daněmi a ekologickou daňovou reformou (EDR). Problematiku ekologických daní a ekologické daňové reformy jsem si zvolila proto, že k 1.1.2008 vstoupila v ČR v platnost EDR, jejíž závěrečná fáze bude završena v roce 2017. Ráda bych zjistila, jak tuto reformu vnímají subjekty v hospodářské sféře, jaký k ní mají postoj, v čem vidí silné a slabé stránky EDR. První část této práce je zaměřena na stručnou charakteristiku ekologických daní a ekologické daňové reformy v České republice a na její zarámování do státní politiky životního prostředí. Další část je zaměřena na problémové okruhy EDR ve vazbě k hospodářské sféře. V poslední části práce se věnuji zkušenostem, názorům a postojům malých a středních podnikatelů k EDR.
Vedoucí práce: Karel Zeman
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; ochrana životního prostředí; bakalářské práce; environmental protection; bachelor's theses