Síťová řešení s principy systémového myšlení - Veselý, Luděk; Mildeová, Stanislava, 1959-; Exnarová, Anna; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Cílem práce je aplikace systémových přístupů při návrhu síťových řešení, vymezení systémového myšlení jako unikátního způsobu myšlení a prezentování velkého potenciálu systémového myšlení při řešení komplexních problémů. Součástí je představení a popis pokročilých síťových technologií a výhody jejich implementace. Práce přináší nový pohled na počítačovou síť jako na komplexní systém a popisuje postup tvorby síťového projektu, který může být použit jako obecný referenční model v oboru síťových technologií. Součástí řešení je důraz na znalost alespoň základních principů systému počítačových sítí pro profesi informačního manažera.
Vedoucí práce: Stanislava Mildeová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses