Analýza ponuky cestovných kancelárií vzhľadom k vybranému teritóriu - Slovensko - Nogeová, Andrea (2009)
Diplomová práce analyzuje nabídku českých cestovních kanceláří vzhledem k teritoriu Slovensko. Práce zjišťuje, jaké zájezdy cestovní kanceláře nabízejí a zda jsou mezi nimi rozdíly. Nabídka cestovních kanceláří je následně porovnaná s primární nabídkou cestovního ruchu Slovenska, s cílem vyhodnotit, nakolik nabídka cestovních kanceláří pokrývá potenciál vybraného teritoria. K doplnění analýzy byl použit dotazníkový průzkum, který zjišťoval, proč občané ČR nevyužívají při cestách na Slovensko služby cestovních kanceláří.