Specifika zaměstnávání cizinců v ČR - Halaštová, Kateřina (2009)
Práce se zabývá možnými problémy a specifiky, které může přinášet zaměstnávání cizinců. Obsahuje analýzu cizinců jako pracovní síly, právní úpravu zaměstnávání cizinců včetně projektů modrých a zelených karet apod. Společně s problémy, které se již při zaměstnávání cizinců vyskytly, nastiňuje i další možné komplikace z hlediska kulturního i socio-ekonomického a návrhy na jejich řešení.