CPM s prepojením na aplikácie BI - Klimko, Jozef (2009)
Bakalářská práce je věnována problematice Corporate Performance Management (CPM), jako komplexnímu přístupu k řízení výkonnosti společnosti integrujícího procesy, metriky, metodiky a technologie. Cílem práce je na základě zmapování dostupných informačních zdrojů přinést ucelený pohled na problematiku, podrobně rozebrat základní komponenty CPM a analyzovat trh s CPM produkty. Práce sestává ze tří základních částí. V první části práce je představen koncept Corporate Performance Management, Business Intelligence a základní komponenty potřebné pro úspěšnou implementaci CPM systémů. Dále jsou zde uvedeny rozdíly mezi řešeními CPM a BI. Druhá část práce blíže analyzuje jednotlivé elementy potřebné pro provádění -procesy, metriky, metodiky, technologie a základní typy aplikaci pro podporu CPM. V třetí části práce posuzuje situaci na trhu s CPM systémy na základě průzkumu společností Gartner - Magic Quadrant for CPM suites v letech 2007 a 2009 a společnosti Forrester - Business Performance Solutions: Clash Of The Titans.