Obchodní vztahy ČR s Kubou - Kurka, Pavel (2009)
Tato bakalářská práce popisuje historický vývoj česko-kubánského obchodu, jeho současnou situaci a jeho perspektivy do budoucnosti. V práci mohou nalézt některé užitečné informace i čeští byznysmeni, kteří uvažují o zahájení obchodní spolupráce s kubánským partnerem; uvedeny jsou zde např. zkušenosti českých firem a obecné podmínky pro inicializaci obchodní činnosti na Kubě. Značná pozornost je také věnována postavení Kuby ve světové ekonomice, zejména pak jejím vztahům s USA a EU.