Založení a vznik společnosti s ručením omezeným - Horáková, Michaela (2009)
Tato práce se zabývá problematikou založení a vzniku společnosti s ručením omezeným. První část pojednává o historickém vývoji a základní charakteristice společnosti s ručením omezeným. Další kapitola rozebírá jednotlivé kroky vedoucí k založení a vzniku společnosti. Pro názornost je následně celý postup aplikován na konkrétní příklad. V poslední části jsou vyčísleny přibližné náklady spojené se založením a vznikem společnosti s ručením omezeným.