Posouzení faktorů úspěšnosti NNO - Faiglová, Veronika (2009)
Cílem této práce je zpracování a vyhodnocení informací získaných při dotazníkovém šetření, které probíhalo v rámci výzkumu VŠE. Práce je zaměřena na faktory, které ovlivňují úspěšnost NNO zejména v oblasti činností organizací a jejich financování. NNO jsou nejprve rozděleny do skupin podle stáří, územní působnosti a právní formy. Dále se zde posuzuje práce s vizemi a posláními organizací, jejich krátkodobé a dlouhodobé cíle. Další kapitola se věnuje stanovení důležitosti dobrovolníků a jejich uplatnění v jednotlivých oblastech fungování organizací. Následuje analýza kontroly interní situace, kvality služeb a využívání informačních systémů. Posledním úkolem je rozdělení finančních zdrojů NNO a vyhodnocení práce s finančními plány.