Posouzení faktorů úspěšnosti NNO - Faiglová, Veronika; Novotný, Jiří, 1946 leden 6.-; Boukal, Petr, 1962-2022; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Cílem této práce je zpracování a vyhodnocení informací získaných při dotazníkovém šetření, které probíhalo v rámci výzkumu VŠE. Práce je zaměřena na faktory, které ovlivňují úspěšnost NNO zejména v oblasti činností organizací a jejich financování. NNO jsou nejprve rozděleny do skupin podle stáří, územní působnosti a právní formy. Dále se zde posuzuje práce s vizemi a posláními organizací, jejich krátkodobé a dlouhodobé cíle. Další kapitola se věnuje stanovení důležitosti dobrovolníků a jejich uplatnění v jednotlivých oblastech fungování organizací. Následuje analýza kontroly interní situace, kvality služeb a využívání informačních systémů. Posledním úkolem je rozdělení finančních zdrojů NNO a vyhodnocení práce s finančními plány.
Vedoucí práce: Jiří Novotný
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; dobrovolnictví; diplomové práce; voluntarism; master's theses