Diplomatické imunity vs. lidská práva - Olahová, Kateřina; Trávníčková, Zuzana, 1977-; Sladký, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Obsahem této práce je popis a analýza postavení diplomatických imunit a lidských práv v mezinárodním právu se zdůrazněním oblastí, ve kterých dochází k jejich vzájemné kolizi. Jedním z cílů práce je pokus o stanovení hierarchie norem upravujících diplomatické imunity a ochranu lidských práv, která by mohla tento problém případně vyřešit. Toto řešení se však dostává do konfliktu s jedním ze základních principů, na kterém jsou diplomatické vztahy založeny, s principem reciprocity. Zmíněny jsou také některé alternativní možnosti řešení tohoto konfliktu společně s překážkami, které stojí v cestě jejich uplatnění. Práce se dále zaměřuje na to, jaké mají státy v současnosti možnosti řešení při zneužití diplomatických imunit.
Vedoucí práce: Zuzana Trávníčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní a evropská studia - diplomacie [obor dipl. práce]; lidská práva; diplomové práce; human rights; master's theses