Zhodnocení efektů PZI v Ústeckém kraji - Kačírková, Eliška (2009)
V bakalářská práci je nejdříve představen Ústecký kraj, jak z ekonomického,sociálního, tak environmentálního pohledu. Jsou vyzdviženy jeho klady a zápory ovlivňující příliv zahraničního kapitálu. Následně je provedena analýza dosavadního přílivu kapitálu z kvalitativního i kvantitativního hlediska. Nakonec jsou analyzovány efekty, plynoucí Ústeckému kraji z PZI. Nechybí ani perspektivy dalšího vývoje kraje.