Transformácia obchodných vzťahov krajín Visegrádskej štvorky - Kurnas, Martin (2009)
Cílem této práce je popsat změny, které nastaly v zahraničním obchodu Československa, později České a Slovenské republiky, Maďarska a Polska po roce 1990. Práce se zaměřuje především na přeorientování teritoriální a komoditní struktury zahraničního obchodu a uvádí faktory, které toto přeorientování podmínily. První část je věnována situaci před rokem 1990 a druhá popisuje vývoj v 90. letech 20. století. Kromě popisu zahraničního obchodu uvedených zemí práce zachycuje i systémové změny v jednotlivých ekonomikách.