Transformácia obchodných vzťahov krajín Visegrádskej štvorky - Kurnas, Martin; Kalínská, Emilie, 1943-2012; Král, Petr, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Cílem této práce je popsat změny, které nastaly v zahraničním obchodu Československa, později České a Slovenské republiky, Maďarska a Polska po roce 1990. Práce se zaměřuje především na přeorientování teritoriální a komoditní struktury zahraničního obchodu a uvádí faktory, které toto přeorientování podmínily. První část je věnována situaci před rokem 1990 a druhá popisuje vývoj v 90. letech 20. století. Kromě popisu zahraničního obchodu uvedených zemí práce zachycuje i systémové změny v jednotlivých ekonomikách.
Vedoucí práce: Emílie Kalínská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Maďarsko; Slovensko; zahraniční obchod; Polsko; bakalářské práce; Hungary; Slovakia; foreign trade; Poland; bachelor's theses