Institucionální podpora exportu v ČR - Lomozová, Kateřina; Kalínská, Emilie, 1943-2012; Lukáš, Zdeněk, 1971-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Cílem mé bakalářské práce je poskytnout pohled na tři nejvýznamnější státní proexportní instituce v ČR, kterými jsou Česká agentura na podporu obchodu CzechTrade, Česká exportní banka a Exportní garanční a pojišťovací společnost. Práce je členěna do čtyř kapitol. Úvodní první kapitola se zabývá Ministerstvem průmyslu a obchodu, jemuž náleží řídící úloha v rámci státní proexportní politiky. Druhá kapitola se věnuje CzechTrade a jejím službám pro české vývozce. Třetí kapitola je zaměřena na Českou exportní banku, která představuje specializovanou bankovní instituce pro státní podporu vývozu. Čtvrtá kapitola pojednává o Exportní garanční a pojišťovací společnosti, která je úvěrovou pojišťovnou ve vlastnictví státu.
Vedoucí práce: Emílie Kalínská
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses