Energetický potenciál zemí Středoasijského regionu - Brožová, Jana; Kašpar, Václav; Vošta, Milan, 1962-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Diplomová práce Energetický potenciál Střední Asie si klade za cíl zhodnotit míru potenciálu tohoto regionu jako dodavatele energetických surovin. V první části jsou shrnuty základní trendy v oblasti spotřeby a produkce energetických surovin. Ve druhé části jsou stručně představeny ty země středoasijského regionu, které disponují ve světovém měřítku nezanedbatelnými zásobami ropy a zemního plynu. Třetí část se podrobněji zabývá zásobami ropy a zemního plynu, nejprve v celosvětovém měřítku, následně podrobněji pro každou zemi zvlášť. Čtvrtá část popisuje možnosti přepravy energetických surovin z oblasti Střední Asie na spotřebitelské trhy v západní Evropě, Číně a Indii. Pátá kapitola se na závěr stručně věnuje charakteristice vztahů, které mají ke středoasijskému regionu hlavní světové a regionální mocnosti.
Vedoucí práce: Václav Kašpar
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; zemní plyn; ropa; diplomové práce; natural gas; petroleum; master's theses