Franchising jako metoda vstupu na trh - Kolář, Jan (2009)
První kapitola práce obecně charakterizuje franchising, rozebírá jeho základní definice, historii, současnou situaci a budoucí vývoj. Druhá kapitola popisuje franchising jako metodu vstupu na trh. Zabývá se zejména výhodami a nevýhodami, postupu při založení podniku a možnostmi financování. Poslední kapitola je věnována fungování franchisingu v praxi na konkrétním příkladě společnosti Stavoodbyt.