Transnacionální korporace v USA, jejich vliv na americkou a světovou ekonomiku - Narmukhamedova, Dina; Neumann, Pavel, 1956-; Krč, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Bakalářská práce pojednává o transnacionálních korporacích v USA. První kapitola je věnována především obecné charakteristice nadnárodních společností ve světě, pohybu kapitálu, hlavně ve formě přímých zahraničních investic a současným trendům v dané sféře. Druhá kapitola je zaměřena na historický aspekt vývoje TNK jednak ve světě, a jednak bezprostředně ve Spojených státech. Poslední kapitola analyzuje současnou situaci, postavení amerických nadnárodních podniků ve světě a jejich vliv na ekonomiky jednotlivých zemí a také na domácí ekonomiku. V závěru jsou shrnuty zjištěné skutečnosti s výhledem do budoucnosti.
Vedoucí práce: Pavel Neumann
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Spojené státy americké; bakalářské práce; United States; bachelor's theses