Proces nákupu ve výrobním podniku v mezinárodním prostředí - Skála, Ondřej (2009)
Diplomová práce se zabývá problematikou procesu nákupu a zajištování zdrojů ve výrobním podniku. Práce je rozdělena do dvou částí. První, teoretická část, se zabývá významem nákupu při vytváření ekonomické hodnoty ve společnosti, vymezením nákupu ve společnosti, jeho cíli a faktory, jež nákup ovlivňují, procesem nákupu, tj. strategickým a operativním nákupem, nákupním controllingem, řízením a hodnocením dodavatelů, a podporou procesu nákupu IS/ICT. Druhá část práce, praktická část, analyzuje aktuální stav nákup ve vybraném českém výrobním podniku v uvedených oblastech a navrhuje doporučení ke zlepšení.