Analýza úmrtnosti z pohledu životního pojištění - Řeháková, Eliška (2009)
Práce se zabývá analýzou úmrtnosti v odvětví životního pojištění. První část práce popisuje životní pojištění, jeho principy a historii. Druhá část práce se zabývá úmrtností a faktory, které ji ovlivňují. Další část se pak zabývá lékařským underwritingem. V závěru práce je zmíněn problém stárnutí populace.