Analýza úmrtnosti z pohledu životního pojištění - Řeháková, Eliška; Ducháčková, Eva, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
Práce se zabývá analýzou úmrtnosti v odvětví životního pojištění. První část práce popisuje životní pojištění, jeho principy a historii. Druhá část práce se zabývá úmrtností a faktory, které ji ovlivňují. Další část se pak zabývá lékařským underwritingem. V závěru práce je zmíněn problém stárnutí populace.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: pojišťovnictví [obor bakal. práce]; úmrtnost; životní pojištění; bakalářské práce; mortality; life insurance; bachelor's theses