Testování SW pro převod mezi rastrovou a vektorovou grafikou - Mináriková, Monika (2009)
Tato práce se zabývá především testováním SW pro převod mezi rastrovou a vektorovou grafikou a je rozdělena do dvou částí. V metodologické části jsou uvedeny způsoby ukládání obrazových informací v počítači, vysvětluje rozdíly mezi základními typy počítačových grafik, rastrovou a vektorovou, a charakterizuje jejich nejznámější formáty. Praktická část je věnována testování a srovnání vybraných SW podporujících proces trasování. Na základě výsledků jsou stanoveny obecné závěry o možnostech, které tento způsob automatické vektorizace nabízí. Pro hodnocení a porovnání SW je zvoleno vícekriteriální hodnocení založené na pětibodové stupnici. Parametry hodnocení jsou následně rozděleny do dvou kategorií na hodnocení SW a výstupů z procesu trasování. Pro trasování jsou vybrány čtyři druhy grafiky a to jednoduché černobílé logo, barevné logo, čárový nákres a fotografie s jednoduchým motivem. V závěru práce jsou vyhodnoceny a shrnuty výsledky šetření.