Tradice a současnost česko-dánských vztahů - Lukaštíková, Iva (2009)
Diplomová práce popisuje a analyzuje vztahy českého státu a Dánského království. Časově postihuje období od středověku až dodnes, zaměřena je však hlavně na podobu a průběh vzájemných poměrů ve 20. století. Práce se zabývá několika oblastmi česko-dánských vztahů. Především jde o rovinu politickou a diplomatickou, zaměřuje se ale i na vzájemný obchod a kulturní výměnu. Vzhledem k nedostatku tištěných zdrojů se práce opírá zejména o materiály z fondů Archivu Ministerstva zahraničních věcí ČR a je prvním uceleným přehledem vztahů mezi těmito dvěma státy.